Pau Casals

Pau Casals

Àrees d'actuació

 • PATRIMONI

  Pau Casals

  La Fundació conserva, difon i gestiona el llegat patrimonial del qual, segons la voluntat de Pau Casals, és dipositari el poble de Catalunya.

  El llegat de Pau Casals és vast i, en ell, s'hi inclouen partitures, instruments musicals, guardons, pintures, escultures i un gran volum de documentació que són testimoni de la vida del Mestre i de la història del segle XX. Es troba repartit entre l'Arxiu Nacional de Catalunya i la Vil·la Museu Pau Casals, al Vendrell, que és en si mateixa una part essencial del llegat. Capaç d'acollir no sols exposicions, sinó també concerts i altres activitats a les seves sales i jardins, la Vil·la és l'epicentre de la difusió de la figura de Pau Casals; des d'allà, a més, s'incentiven les tasques de recerca i estudi del fons patrimonial.

 • SOCIETAT

  Pau Casals

  La Fundació té per finalitat defensar la pau i la solidaritat, valors amb els quals Pau Casals va tenir un reconegut compromís.

  En moments difícils de la història i al llarg de la seva vida, Pau Casals va mantenir una actitud personal caracteritzada per un marcadíssim compromís moral. Aquest compromís el va dur a l'exili i li va merèixer els més alts reconeixements per part de personatges destacats, d'entitats i de governs, dels quals és epítom el que li va atorgar l'Organització de les Nacions Unides. La figura del Mestre Casals, doncs, va depassar els confins de l'àmbit estrictament musical i va adquirir la dimensió d'una veritable ensenya de la cultura de la pau, la llibertat i la fraternitat. La Fundació entén que aquests valors que el Mestre va defensar han de ser un actiu permanent i vigent a la societat actual.

  Així, la Fundació treballa en accions de cohesió i inclusió social de l'entorn més proper i també de l'escena internacional. Projectes que promouen els valors encarnats pel Mestre i en què la música es converteix en una eina vehicular capaç d'arribar on altres llenguatges no arriben.

 • MÚSICA

  Pau Casals

  La Fundació entén i promou la cultura com un element constitutiu de la persona i un pilar fonamental de cara al desenvolupament d'una vida plena i digna i no tan sols com un bé accessori de consum.

  En aquest sentit, la Fundació fa una aposta clara perquè la música esdevingui un element imprescindible de la formació de la sensibilitat i de la personalitat dels nens i joves.

  Amb aquest objectiu es desenvolupen programes i accions que faciliten la difusió, l'aprenentatge i el gaudi de la música dins de l'àmbit educatiu i el món dels joves i es dóna suport econòmic a la formació de joves violoncel·listes.Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia