Fotografia de Pau Casals i la seva esposa Marta Montañez

Fundació

Qui som

Història

El 3 de juliol de 1972, Pau Casals i la seva esposa Marta Montañez van crear la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de deixar a Catalunya tot el llegat que el mestre conservava a la casa de Sant Salvador.

El poble de Catalunya havia de ser el dipositari d'aquest patrimoni i, amb aquesta voluntat, Pau Casals confià el govern de la Fundació a un patronat constituït pels presidents d'algunes de les institucions culturals més representatives del moment i per alguns dels seus amics, que avui dia han estat substituïts per altres persones.

Segons l'article 6 dels seus estatuts, la Fundació Pau Casals té per objectiu:
Conservar i millorar la Casa Museu Pau Casals de Sant Salvador (el Vendrell) on són reunits i exposats al públic les pintures, dibuixos, escultures, diplomes, medalles, instruments de música, manuscrits , partitures, autògrafs, fotografies, correspondència, llibres, mobles i altres papers i records de la vida particular i artística del fundador, que, per la seva llarga i intensa relació amb els artistes contemporanis més eminents, constitueixen un dipòsit de valor inestimable per al coneixement i estudi de la música.
Promoure, protegir i difondre l'estudi i el coneixement de la música clàssica, mitjançant la celebració de concerts, conferències i qualsevol altra activitat que acordi el patronat seguint les orientacions dels fundadors i procurant mantenir l'alta categoria i el prestigi que Pau Casals va imposar a les seves actuacions durant tota la seva vida.
Actualment, i responent a l'article sisè dels seus estatuts, la Fundació Pau Casals té tres línies bàsiques d'actuació:
La gestió de la Vil·la Casals, un museu situat a la casa de Pau Casals a Sant Salvador, El Vendrell.
La gestió dels fons documentals de Pau Casals, actualment dipositats a l'Arxiu Nacional de Catalunya.
Les activitats destinades a la promoció i difusió de la música clàssica, entre les quals cal destacar la Beca Pau Casals.


Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia