Activitats

RUTA DEL XATÓ I PAU CASALS

26/01/2018  - 30/03/2018

RUTA DEL XATÓ I PAU CASALS RUTA DEL XATÓ I PAU CASALS El Museu Pau Casals i el Restaurant "Vil·la Casals" ofereixen un producte cultural i gastronòmic vora el mar, dins la Ruta del Xató del Vendrell, en un marc incomparable com és la casa del mestre Pau Casals a la platja de Sant Salvador.

La Ruta del Xató, incorpora en la seva guia la informació de les fires xatonaires del territori, i un seguit d’escapades temàtiques per conèixer el llegat cultural, artístic i patrimonial dels diferents municipis. Des del Museu Pau Casals, ens hem sumat a aquesta iniciativa i oferim juntament amb el Restaurant “Vil·la Casals” una escapada que inclou la visita al museu (lliure o guiada) més un Menú Xatonada al restaurant.

La Ruta del Xató consisteix en una guia de restaurants que ofereixen aquest plat en les diferents poblacions de les comarques xatonaires. Els principals ingredients d’aquest plat són l’escarola, el peix dessalat (tonyina, bacallà, anxoves o seitons) i les olives. La salsa té petites variacions en funció de la població on es faci, però la base està confeccionada a partir de ametlles, avellanes, all, nyores, pa, vinagre, oli d’oliva i sal.

Les primeres referències escrites sobre el Xató estan documentades al segle XIX. Tot indica que es tracta d’un plat originari de l’àrea formada per l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, i hi ha diferents versions sobre l’origen del nom. La més generalitzada és la que vincula el nom d’aquesta deliciosa salsa a l’acte d’aixetonament de la bota (quan es posava l’aixeta a la bota per tastar els primers vins de la collita).

Més informació i reserves:
Tel. 977 68 42 76
c/e: museu@paucasals.org
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia