Activitats

NOVA ACTIVITAT PER A ESCOLES BRESSOL “Els tresors d’en Pau”

20/03/2019  - 20/07/2019

NOVA ACTIVITAT PER A ESCOLES BRESSOL “Els tresors d’en Pau”El Museu Pau Casals estrena aquest curs una nova activitat educativa pels alumnes més petits. Els tresors d’en Pau és una sessió de música i moviment dirigida a infants fins a 3 anys que té com a objectiu introduir els més petits a l’escolta dels sons que van envoltar el Pau Casals de petit.

Aquesta activitat és participativa, afavorint que els infants puguin gaudir de diferents ritmes, timbres, melodies i danses inspirades per aquests sons d’una manera sensorial i vivencial. Durant l’activitat es desenvolupen diferents propostes pedagògiques perquè els infants experimentin amb la música i el moviment, a través de diverses rimes, és a dir petites frases amb ritme en les que normalment coincideixen les últimes síl·labes de versos diferents. Són una gran eina per al desenvolupament del llenguatge i, combinades amb patrons senzills de percussió corporal o moviments, també una gran eina per a la maduració motriu.

A Els tresors d’en Pau doncs, els infants aprenen i escolten quin soroll fa el vent, fent volar mocadors i bufant petits objectes, les ones del mar, les campanes i la sorra dins de diversos recipients de diferents materials i treballant diferents parts del cos. Es converteixen per una estona en diferents animals marins i es mouen com ells: una balena, una ostra, un tauró, una medusa.... I coneixen el so del violoncel! Al Pauet li encanta... I acaben la sessió amb una dansa en grup, ja que quan va créixer, Pau Casals va estimar la música com a eina per unir les persones i ajudar que visquessin en pau. Una manera de gaudir de la música junts és tocar-la o ballar-la. Què millor per finalitzar l’activitat que ballar tots junts?

Un cop feta la reserva, des del Museu Pau Casals es facilitarà a les escoles bressol un dossier amb propostes pedagògiques per experimentar a la llar d’infants amb la música i el moviment i preparar la sessió Els tresors d’en Pau al Museu Pau Casals. Aquestes propostes són una inspiració per al treball, no un llistat a complir en un ordre establert. Us animem a incloure-les com a complement de les activitats d’experimentació que ja realitzeu normalment. El fet d’anar fent les activitats de manera regular en diferents dies predisposarà més intensament els infants a poder gaudir de la sessió al museu. Així mateix, qualsevol variació per adaptar l’activitat al vostre grup segur que serà enriquidora.

Imparteixen el taller:

Júlia Pérez, violoncel·lista, professora i músic d’orquestra amb més de 20 anys d’experiència.

Marta Canellas, violoncel·lista, pedagoga d ela música i el moviment, autora de contes i materials pedagògics de Bellaterra Música Edicions i creadora i intèrpret d’espectacles per a públic familiar.

Informació i reserves
Les escoles bressol que hi estiguin interessades només cal que es posin en contacte amb el Museu Pau Casals a través del telèfon 977684276 o per correu electrònic museu@paucasals.org.
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia