Activitats

Diàlegs amb Música: Pau Casals, professor de música excepcional (ACTE SUSPÈS)

15/10/2019

Diàlegs amb Música: Pau Casals, professor de música excepcional (ACTE SUSPÈS)Gaudirem del testimoni de Vivien Mackie, alumna de Pau Casals, que ens ajudarà a entendre la dimensió de Casals com a professor de música a través del debat amb experts. La música anirà a càrrec dels dos violoncel·listes guanyadors ex aequo del Guardó Internacional Pau Casals 2018.

A més de ser un dels millors violoncel·listes del segle XX i ser reconegut internacionalment, com un dels millors intèrprets i directors d’orquestra del seu temps, Pau Casals va ser un professor de música excepcional. L’ensenyament formava part intrínseca de la seva carrera com a músic, exercint de professor a l’Escola de Música de Barcelona, al Conservatori del Liceu i a l’École Normale de Musique de París. També va donar classes des del seu exili a Prada de Conflent i al llarg de la seva vida va fer masterclass a Berkeley, Zermatt, Marlboro i Puerto Rico. Alguns dels seus alumnes i deixebles més reconeguts van ser Gaspar Cassadó, Diran Alexanian, Maurice Eisenberg, Bernard Greenhouse, Zara Nelsova, Amaryllis Fleming, Raya Gárbousova, Takeishiro Hirai, Miklós Perényi, entre d’altres.
El seu esperit d’innovació i recerca el va portar a introduir una important revolució tècnica en la manera de tocar el violoncel i la seva manera d’interpretar, entendre i viure la música, va fer de Pau Casals, un exemple d’inspiració per a moltes generacions de músics.
Entre el 1952 i el 1955, la violoncel·lista Vivien Mackie, va ser alumna de Pau Casals a Prada de Conflent, un testimoni viu per endinsar-nos en la dimensió humana i artística de Casals com a músic i com a professor de violoncel: com eren les seves classes, com comunicava l’essència interpretativa o la seva capacitat d’estimular els alumnes.

VIVIEN MACKIE
Violoncel·lista, professora de Tècnica Alexander i alumna de Pau Casals

És membre de l’European String Teacher’s Association (ESTA) i actualment viu a Glasgow (Escòcia). Després d’estudiar al Royal College of Music a Londres, va estudiar amb Pau Casals a Prada de Conflent durant tres anys. Anys més tard va conèixer la Tècnica Alexander i va trobar moltes similituds amb aquesta tècnica i els ensenyaments de Casals. Mackie s’ha format com a professora d’aquesta tècnica i ha treballat en conservatoris, universitats i sales d’òpera d’arreu del món.

-----------------------------

PROGRAMA

Popular catalana: El Cant dels Ocells (harmonització de Pau Casals) 2’
Isaac Albéniz: Tango, Op. 165 núm. 2 3’
Pau Casals: Sant Martí del Canigó 4’

Diàleg amb:

VIVIEN MACKIE
Violoncel·lista i alumna de Pau Casals

NÚRIA SEMPERE
Directora general de l’Escola Superior de Música de Catalunya - ESMUC

LAURA FOLCH
Violoncel·lista i creadora dels concerts i tallers interactius del Museu Pau Casals

Conduït per NÚRIA BALLESTER
Directora del Museu Pau Casals

Enric Granados: Intermezzo de Goyescas 5’
Manuel de Falla: Jota, Suite popular espanyola 3’
Manuel de Falla: El Amor Brujo (Danza ritual del fuego) 4’

Música:

CARLA CONANGLA
Violoncel

JOHANNES GRAY
Violoncel

YOKO SUZUKI
Pianista i compositora

-----------------------------------

Hora: Dimarts, 15 d’octubre del 2019 – 19 h
Lloc: Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
C/ Montalegre, 5 · 08001 Barcelona
Inscripcions gratuïtes a fundacio@paucasals.org
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia