Grup de visitants

Museu

Educació

Tallers musicals i concerts interactius

L'objectiu dels tallers musicals i els concerts interactius és complementar la visita al museu amb una experiència activa de la música. Adreçats als diferents nivells educatius, els tallers són impartits pels violoncel·listes professionals i pedagogs Laura Folch i Lito Iglesias.

Els tallers musicals són impartits per un violoncel·lista, tenen una hora de durada, i s'admeten 30 alumnes com a màxim.

Els concerts interactius són impartits per dos violoncel·listes, tenen una hora de durada, i s'admeten 60 alumnes com a màxim.

 • TALLER - El Bosc de la Música

  Durada: 1/2 hora
  Nombre d’alumnes:Grup classe (màxim 20)
  Nivells: Llar d'Infants

  En el marc d'un conte ple de màgia i misteri, entrarem junts dins del bosc de la música on retrobarem tres violoncels perduts. Descobrirem les possibilitats tènciques i musicals d'aquest instrument a través de l'observació, l'escolta i l'experimentació en directe.

 • TALLER - Escoltem i provem un violoncel
  TALLER - Escoltem i provem un violoncel

  Durada: 1 hora
  Nombre d’alumnes:Grup classe
  Nivells: Infantil i Primària

  Experimentarem i coneixerem les parts i la mecànica dels instruments de corda, i en particular del violoncel. A la segona part de la sessió els alumnes toquen el violoncel dins del marc d’una activitat musical en grup. Aquesta activitat inclou l’ús de la veu, percussions corporals i petites coreografies a infantil i primària. A secundària treballarem més amb bases rítmiques.

 • TALLER - Músiques del Món
  TALLER - Músiques del Món

  Durada: 1 hora
  Nombre d’alumnes: Grup classe
  Nivells: Primària

  Basant-se en elements rítmics i melòdics de diferents cultures musicals del món, els alumnes faran exercicis d’improvisació en grup, fent encaixar els ritmes i les melodies fins a crear una composició pròpia que tocaran i gravaran al final de la sessió.

 • TALLER - Paraules i grooves
  TALLER - Paraules i grooves

  Durada:1hora
  Nombre de nens: Grup classe
  Edat:ESO i batxillerat

  Groove, en anglès, vol dir atmosfera rítmica potent. En aquest taller els alumnes treballen la mètrica musical, el ritme i l’encaix de text i música. Escollirem els grooves que funcionin millor per a les idees i emocions que volem comunicar a través de les paraules i la música. Després improvisarem a través d’exercicis per crear una composició pròpia que es gravarà al final de la sessió. S’anima a portar textos originals dels alumnes.

 • TALLER - Scrabble Musical NOVETAT!!

  Durada: 1 hora
  Nombre d’alumnes:Grup classe
  Nivells: ESO i Batxillerat

  En aquest taller els alumnes treballaran les estructures musicals i l'harmonia. A partir d'unes fitxes musicals els alumnes composaran petites construccions sonores dotades de sintaxi i sentit musical. La violoncel.lista que condueix el taller interpretaà les composicions dels alumnes que al dirigiran utilitzant elements de la tècnica de Soundpainting (sistema de signes per crear sons) que es gravarà al final de cada sessió.

 • CONCERT INTERACTIU - Back to Bach NOVETAT!!
  CONCERT INTERACTIU - Back to Bach NOVETAT!!

  Durada: 1 hora
  Nombre d’alumnes: 60 -80
  Nivells: ESO i batxillerat

  En aquest concert els violoncel.listes contrasten la música antiga amb al música moderna utilitzant violoncels i accessoris propis de cada època (violoncel barroc i violoncel amplificat). A través de l'escolta i els exercicis interactius proposats pels músics, els alumnes entendran els elements que configuren els estils i estructures de els dues èpoques.

 • CONCERT INTERACTIU - La volta al món amb violoncel
  CONCERT INTERACTIU - La volta al món amb violoncel

  Durada: 1 hora
  Nombre d’alumnes: 60-80
  Nivells: Primària, ESO i batxillerat

  Concert de violoncels amb un repertori format per peces dels cinc continents que ens permetran reconèixer diferents cultures musicals i els elements que les caracteritzen. Utilitzant tècniques modernes i imitant la riquesa de sonoritats, timbres i textures musicals de les diferents músiques del món, els violoncel·listes fan participar activament als alumnes. A secundària, ens centrarem en les escales i les harmonies dels diferents països i les sonoritats que generen.

 • CONCERT INTERACTIU - Un passeig per la història
  CONCERT INTERACTIU - Un passeig per la història

  Durada: 1 hora
  Nombre d’alumnes: 60
  Nivells: Segon cicle de primària, ESO i batxillerat

  Escoltarem i reconeixerem els diferents estils musicals i els elements que els configuren a través de fragments d’obres per a violoncel dels períodes més importants de la historia de la música occidental. Podrem ballar un minuet de Bach, construir un baix continu per acompanyar als violoncel·listes o composar un blues. A secundària ens centrarem en les formes musicals de la sonata i la fuga.

 • ANEM A CONCERT - Pau Casals el Geni del Violoncel
  ANEM A CONCERT - Pau Casals el Geni del Violoncel

  Durada: 2:30 hores
  Nombre d’alumnes: 200
  Nivells: Segon Cicle de Primària, ESO i batxillerat

  Tothom sap que Pau Casals va ser un músic reconegut i admirat arreu del món, però: com s’ho va fer per arribar a ser el violoncel·lista més important de tots els temps?
  En aquest concert descobrirem algunes de les peces més destacades de Pau Casals i dels compositors que ell més admirava. Treballarem els instrumentrs de la família de la corda fregada.

  L’activitat combina la visita guiada al museu i un concert a l’Auditori Pau Casals de la mà dels solistes de l’orquestra Camerata XXI, amb comentaris educatius d'un narrador.

  Per consultar el calendari de les activitats, poseu-vos en contacte amb el Museu al telèfon 977 684 276 al correu electrònic museu@paucasals.org

 • ANEM A CONCERT - Danses i festes al castell del Duc
  ANEM A CONCERT - Danses i festes al castell del Duc

  Durada: 2:30 hores
  Nombre d’alumnes: 200
  Nivells: Primària, ESO i batxillerat

  El pasdoble, el rock, les sevillanes i les sardanes són danses dels nostres dies, però... que no ballava la gent fa 400 anys? En aquest programa descobrireu les danses antecessores dels balls d’avui: la pavana, el minuet, la giga i la gallarda ens faran viatjar en el temps i recordar com la música i la dansa sempre han anat de bracet. Treballarem els instruments que formen el Quartet de Corda.

  L’activitat combina la visita guiada al museu i un concert a l’Auditori Pau Casals de la mà dels solistes de l’orquestra Camerata XXI, amb comentaris educatius d'un narrador.

  Per consultar el calendari de les activitats, poseu-vos en contacte amb el Museu al telèfon 977 684 276 al correu electrònic museu@paucasals.org

 • ANEM A CONCERT - Del carrer a l'òpera
  ANEM A CONCERT - Del carrer a l'òpera

  Durada: 2:30 hores
  Nombre d’alumnes: 200
  Nivells: Primària, ESO i batxillerat

  Fa més de 400 anys que es va representar la primera òpera a Itàlia. Però l’òpera no va néixer per casualitat; ja feia molts anys que es representaven obres teatrals que incloïen música, cançons i, sobretot, danses. Passejarem pels carrers de les grans ciutats, escoltarem la música de les festes i dels funerals i, després, entrarem als teatres d’òpera per escoltar les grans obres que s’hi interpretaven.

  L’activitat combina la visita guiada al museu i un concert a l’Auditori Pau Casals de la mà dels solistes de l’orquestra Camerata XXI, amb comentaris didàctics d'un narrador.

  Per consultar el calendari de les activitats, poseu-vos en contacte amb el Museu al telèfon 977 684 276 al correu electrònic museu@paucasals.org

 • LA CAIXA D'INSTRUMENTS RECICLATS
  LA CAIXA D'INSTRUMENTS RECICLATS

  Durada: 1 hora
  Nombre d’alumnes: Grup classe
  Nivells: Segon cicle i cicle superior de primària

  En aquest taller es proposa construir instruments musicals amb materials reciclats. Es tracta de recuperar materials de deixalla per tal d’aconseguir crear instruments musicals i explorar noves sonoritats, i oferir la possibilitat de fer música i crear instruments propis. Reciclar és una manera de protegir el medi ambient i d’afavorir el compromís individual i la disminució de residus

 • PAU CASALS, L'AMIC DELS OCELLS

  Durada: 1 hora
  Nombre d’alumnes: Grup classe
  Nivells: Infantil i Primària (cicle inicial i mitjà)

  Activitats dinamitzada i creada per Còdol Educació, amb la finalitat d'aprofundir en al figura del músic català més universal. Amb el recurs d'un relat i enmig de sons, música i cançons els ocells amics de Pau Casals ens descobriran la seva vida.

Concertació de visites

Per a fer visites en grups es recomanable reservar dia i hora omplint el formulari de reserva o trucant al telèfon 977 684 276 de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 16 a 18h.

Responsable de reserves: Ainhoa Ruiz (infomuseu@paucasals.org)

Puntualitat

Per al bon funcionament de les activitats es prega la màxima puntualitat. Si per algun imprevist no es possible arribar a l'hora concertada, s'ha d'avisar amb suficient temps d'antelació al museu (tel. 977 684 276)

Carta de confirmació

El museu us enviarà una carta de confirmació que cal que porteu el dia de la visita.Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia