Museu

Exposicions

Exposicions temporals

Contrapunt: Enric Granados-Pau Casals

02/12/2004  - 23/01/2005

Contrapunt: Enric Granados-Pau Casals

Enric Granados i Pau Casals són dos dels músics més importants del nostre temps. Granados a través el piano i Casals amb el violoncel , van contribuir a la creació artística del segle XX, compartint el fruit de les seves dues personalitats aparentment contraposades, però essencialment unides. Unides per l’amor al seu país, per la vocació per la música i per una amistat incondicional.
Pau Casals i Enric Granados es van conèixer el 1891 a Barcelona. Granados, deu anys més gran que Casals , es va convertir musicalment , en el seu millor amic i en l’aspecte personal, en una mena de germà gran. La seva amistat, va durar fins la prematura mort de Granados vint anys després.

L’objectiu de l’exposició és mostrar la relació que van tenir els dos músics a través de les cartes, els documents, les partitures i objectes que s’han conservat al llarg dels anys als fons del Museu Pau Casals del Vendrell, del Museu de la Música de Barcelona, del Metropolitan Opera House de Nova York i del Centre de Documentació Musical de al Generalitat de Catalunya.

Pau Casals en l’escenari de l’art. La Col·lecció de la Vil·la Casals

11/09/2003  - 27/06/2004

Pau Casals en l’escenari de l’art. La Col·lecció de la Vil·la Casals

La col·lecció d'art de la Vil·la Casals surt per primera vegada del seu entorn habitual per formar part d'una exposició que, sota el títol Pau Casals en l'escenari de l'art, aplega quaranta-vuit obres d'artistes catalans des de la fi del segle XIX i principis del segle XX.
L'exposició, organitzada per la Fundació "la Caixa" en col·laboració amb la Fundació Pau Casals, serà itinerant per Catalunya i Balears:

- Centre Cultural de la Fundació "la Caixa" de Granollers.
- Centre Cultural de la Fundació "la Caixa"de Girona.
- Centre Cultural de la Fundació "la Caixa" de Lleida.
- Centre Cultural de la Fundació "la Caixa" de Palma de Mallorca.

El modernisme en les col·leccions de la Vil·la Casals

17/05/2002  - 15/09/2002

El modernisme en les col·leccions de la Vil·la Casals

A principis dels anys vint, Pau Casals va establir la seva residència habitual a Catalunya. Durant aquest període, va anar formant la seva col·lecció de pintures i escultures dels artistes catalans de més renom del final del segle XIX i el començament del XX.

L'exposició mostra les obres del corrent modernista i impressionista de la col·lecció del museu amb obres de Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Eliseu Meifren, Francsec Gimeno, Ricard Opisso, Ricard Canals, Dario Regoyos , Ramon Pichot i Joaquim Mir.Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia