Notícies

Veure arxiu de notícies

17 JOVES VIOLONCEL·LISTES OPTEN A LA PRIMERA SELECCIÓ DE LA BECA PAU CASALS 2014

11/04/2014

17 JOVES VIOLONCEL·LISTES OPTEN A LA PRIMERA SELECCIÓ DE LA BECA PAU CASALS 2014 La Beca Pau Casals, que ofereix la Fundació Pau Casals per ajudar els joves violoncel·listes a ampliar els estudis de l’ instrument, ha rebut aquest any la sol·licitud de 17 candidats provinents de diverses ciutats d’Espanya.

La Fundació Pau Casals valora molt positivament aquest resultat, perquè s’ha obtingut un nombre semblant de sol·licituds respecte anys anteriors i perquè mostra una procedència dels candidats molt repartida en l’estat espanyol, amb orígens a Sevilla, Càdis, Vigo, Avilés, León, Reus, València, Alacant, Barcelona i Madrid, alguns dels quals ja es troben ampliant els seus estudis a Alemanya o als Estats Units. També hi ha una estudiant estrangera, de procedència francesa, que ha estat admesa perquè ja fa dos anys que estudia a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid. Aquest resultat denota la repercussió que ha tingut aquesta convocatòria en molts conservatoris superiors de música espanyols, alguns dels quals l’han tramesa a graduats que ja estan seguint màsters o postgraus a l’estranger.

La Beca Pau Casals, que ja fa 30 anys que es convoca i des del 2010 de manera bianual, té com a objectiu ajudar al perfeccionament tècnic i artístic de violoncel·listes nascuts a partir del 1989 i està dotada de 12.000 €. Més enllà d’aquest ajut, el més significatiu d’aquesta beca és el prestigi que representa per qui la guanya i l’oportunitat d’oferir diversos concerts que donen un gran impuls a la carrera d’aquests joves violoncel·listes. Entre els guanyadors de la Beca Pau Casals trobem noms amb una important projecció artística com Arnau Tomàs, Damián Martínez, Oriol Aymat o Pau Codina. L’últim violoncel·lista que ha rebut la Beca Pau Casals, el 2012, és el jove madrileny Pablo Ferrández, que ha començat una carrera internacional molt brillant i recentment ha estat seleccionat per la Nippon Music Foundation per poder tocar el violoncel "Lord Aylesford" fet per Antonio Stradivari el 1696.

Aquesta convocatòria està dirigida a estudiants del nivell superior o a graduats nascuts a Espanya o que faci un mínim de dos anys que hi resideixin, i també es fa extensiva a Andorra i al Departament francès dels Pirineus Orientals per la vinculació d’aquesta regió a la vida de Pau Casals. El jurat està presidit per la Sra. Marta Casals Istomin, vídua del Mestre Pau Casals, i està composat per Julius Berger, Lluís Claret, Anne Gastinel i Josep M. Escribano, els quals han d’escollir els finalistes que han de passar la prova d’audició, el proper 21 de juny a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

Més informació: 933 192 021
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia