Notícies

Veure arxiu de notícies

CONCERT RENGA El cant dels ocells The song of birds. Del Japó al món, un tribut a Pau Casals

23/04/2016

CONCERT RENGA El cant dels ocells The song of birds. Del Japó al món, un tribut a Pau Casals Concert i projecte organitzat per la Fundació Pau Casals, el Consolat General del Japó a Barcelona, l’Auditori Pau Casals del Vendrell, amb la participació L’Auditori de Barcelona, l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Museu de la Música de Barcelona i la col·laboració de l’Associació Japonesa d’Amistat amb Catalunya.

Un himne de pau i llibertat que traspassa fronteres.
El geni musical i els ideals pacifistes que defensà Pau Casals van ser compartits per molts joves japonesos. Entre ells, el brillant violoncel·lista Yoritoyo Inoue (1912-1996). El seu fill —Akira Inoue— ha impulsat el projecte “Renga – El cant dels ocells”. En el “renga”, un tipus de poesia col·laborativa, cada autor afegeix un fragment a un poema. Emprant “El cant dels ocells” com l’inici d’un gran poema musical, Akira Inoue ha convidat músics de diverses especialitats, a fer les seves pròpies interpretacions de la melodia, establint un diàleg musical enriquidor que connecta pobles i cultures. “El cant dels ocells” ha estat interpretat a tot el Japó en concerts i tallers, incloent-hi la zona devastada per l’accident, el terratrèmol i el tsunami del 2011. Més de 35 artistes, des d’intèrprets d’instruments tradicionals japonesos a experts en música clàssica europea, s’han afegit a aquest projecte.

P R O G R A M A

P R I M E R A P A R T
Roots of the Tree Nataliya Gudziy
Dancing Girl Nataliya Gudziy
Kobzari Nataliya Gudziy i Akira Inoue
Melody of Life Nataliya Gudziy, Akira Inoue i Aska Kaneko
Fusion Yoshida Brothers (Shamisen Duo)
Hyakka-Ryoran Yoshida Brothers (Shamisen Duo)
Moonlight Song Yoshida Brothers (Solo) i Akira Inoue
Nemure Yoshida Brothers (Solo) i Akira Inoue
Tsugaru Jongar-Bushi Yoshida Brothers (Duo)

S E G O N A P A R T
The Song of Birds Aska Kaneko
The Song of Birds ESMUC Cello Ensemble
The Song of Birds Nataliya Gudziy
The White Wing Nataliya Gudziy, Akira Inoue i ESMUC Cello Ensemble
Decollage/The Song of Birds Yoshida Brothers (Shamisen Duo), ESMUC Cello Ensemble i Aska Kaneko
Rising Yoshida Brothers (Shamisen Duo), Akira Inoue, Nataliya Gudziy, ESMUC Cello Ensemble i Aska Kaneko

El projecte d’Akira Inoue a Catalunya està organitzat per la Fundació Pau Casals, el Consulat General del Japó a Barcelona i l’Auditori Pau Casals del Vendrell, amb la col·laboració de l’Auditori de Barcelona, el Museu de la Música i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb el recolzament especial de Kazushi Ono, director titular de l’OBC i de Yuriko Ono, de l’Associació Japonesa d’Amistat amb Catalunya, i el suport de l’empresa Subaru. A més del concert del Vendrell, també serà possible veure un recull audiovisual d’algunes de les interpretacions d’aquest poema visual al vestíbul del Museu de la Música de Barcelona, del 21 d’abril al 23 de maig.

AKIRA INOUE: Nascut a Tòquio el 1953, és compositor, productor musical, teclista i arranjador. Ha produït 13 àlbums originals al Japó i al Regne Unit, i ha rebut importants premis com l’ADLIB Award 2006. Ha col·laborat amb músics de la talla de Masaharu Fukuyama, David Rhodes o Simon Phillips, i amb els productors Jon Kelly i Tchad Blake. Forma part del grup DSD Trio, al costat d’Hideo Yamaki i Mataro Misawa, i ha publicat un llibre sobre la cultura musical amb el títol “My Sound, My Garden” (2011).

YOSHIDA BROTHERS: Nascuts a Hokkaido (nord del Japó), van estudiar amb el mestre fundador de l’estil “tsugaru shamisen”, Takashi Sasaki, i van debutar el 1999 amb un àlbum que va batre rècords de vendes en el sector de la música folklòrica japonesa. Després de dur a terme diverses gires pel Japó, van donar el salt a escala internacional i han realitzat concerts i tours per Estats Units, Europa, Àsia i Oceania. Han produït 13 àlbums que es caracteritzen pel virtuosisme i la constant innovació en les seves peces.

NATALIYA GUDZIY: Va néixer a Ucraïna. Quan el 26 d’abril de 1986 —tenia sis anys— es va produir l’accident de la central nuclear de Txernòbil, on treballava el seu pare, era molt a prop del lloc del sinistre i va patir les conseqüències de les radiacions. Es va refugiar a diferents llocs, i actualment viu a Kíev. Apassionada pel so de la bandura (instrument nacional d’Ucraïna), la va començar a estudiar als vuit anys, i als setze va visitar el Japó per primera vegada formant part d’una missió humanitària. Quatre anys després, va començar la seva carrera musical al Japó, on ha ofert concerts per tot el país. Ha traduït “El cant dels ocells” a l’ucraïnès.

ASKA KANEKO, violinista, compositora, directora musical, productora i cantant. El seu estil particular d’improvisació sorgeix durant la infantesa, amb llargues classes de violí en entorns naturals. Va obtenir el Gran Premi en un prestigiós concurs internacional per a músics joves, celebrat a Londres. Més tard, va estudiar Belles Arts a la Universitat de Tòquio i va dirigir l’Orquestra Asiàtica de la Fantasia, un projecte panasiàtic iniciat fa més de 10 anys amb el suport de la Fundació del Japó. Aska és molt coneguda com a directora musical de grans produccions de teatre musical.

Concert Renga EL CANT DELS OCELLS - THE SONG OF BIRDS
Dia: Dissabte 23 d'abril
Hora: a les 19h
Lloc: AUDITORI PAU CASALS, Av. Palfuriana, 52 Platja de Salvador, El Vendrell

ENTRADA GRATUÏTA. AFORAMENT LIMITAT.
Cal fer reserva de la localitat a:
www.ticketea.com EL CANT DELS OCELLS FROM JAPAN
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia