Notícies

Veure arxiu de notícies

INSTITUCIONALITZACIÓ DE LA “DIADA PAU CASALS, CIUTAT DE BARCELONA”

17/05/2016

INSTITUCIONALITZACIÓ DE LA “DIADA PAU CASALS, CIUTAT DE BARCELONA” La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de tots els grups municipals, va aprovar, el passat 17 de maig, institucionalitzar la Diada Pau Casals-Ciutat de Barcelona/Pablo Casals Day per afermar la figura del Mestre i fer evident la vigència que té el valor de la seva obra musical i humana.

La declaració institucional, que es fa a instàncies de la Fundació Pau Casals, apunta el 16 de juny de cada any com a data de celebració de la Diada. Aquest dia s’escull per commemorar els actes que, el 16 de juny de 1936, la ciutat de Barcelona va fer per homenatjar Pau Casals. A banda de nomenar-lo fill adoptiu, li va ser concedida la medalla de la ciutat i es va posar el seu nom a una avinguda, als peus del Turó Park.

La primera Diada es va fer l’any 2015 amb un gran èxit d’assistència. Això reafirma l’estima que té la ciutadania a la figura de Casals i per això s’instaura, per cada any, aquest acte obert a tothom que rep el suport d’entitats com L’Auditori, el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i el Conservatori Superior de Música del Liceu.

La Diada Pau Casals-Ciutat de Barcelona és un reconeixement a la figura de Casals i, per tant, un acte per a la música i per a la pau. S’instaura, així, una celebració que serveix no només a Barcelona, sinó a tot Catalunya, per recordar i homenatjar Pau Casals, la seva obra i, sobretot, la seva dimensió humanitària.
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia